OPĆI UVJETI I ODREDBE

OPĆENITO

Dobrodošli u Turističku agenciju za najam turističkih smještajnih jedinica – Istra Nest turistička agencija. Naša agencija za najam turističkih smještajnih jedinica osmišljena je s ciljem pružanja kvalitetnih i ugodnih iskustava gostima tijekom njihovih putovanja. S predanošću prema udobnosti i zadovoljstvu naših klijenata, djelujemo kako bismo omogućili besprijekorne rezervacije i boravke, osiguravajući nezaboravne trenutke odmora i opuštanja.

Kroz pažljiv odabir smještajnih jedinica i suradnju s pouzdanim partnerima, osiguravamo da svaki prostor koji iznajmljujemo zadovoljava najviše standarde kvalitete. Naš tim brine o svakom detalju, kako bi vaš boravak bio besprijekoran i bezbrižan.

OPĆI UVJETI – UVOD

Istra Nest turistička agencija vas moli da pažljivo pročitate Opće uvjete i odredbe prije nego što iznajmite smještajnu jedinicu. Navedeni uvjeti reguliraju vašu upotrebu svih usluga i definiraju obveze i odgovornosti kako za Istra Nest tako i za korisnike ponuđenih smještajnih jedinica.

  1. REZERVACIJA I DOLAZAK

Vaš dolazak je početak vaše avanture s nama. Jednostavan proces rezervacije omogućuje vam odabir željenog smještaja i planiranje vašeg boravka s lakoćom. Potpuno zadovoljstvo naša je glavna briga i stojimo vam na raspolaganju kako bismo udovoljili vašim potrebama tijekom cijelog procesa.

1.1. Rezervacija smještajne jedinice može se izvršiti putem internetske stranice ili telefonskim putem.

1.2. Potvrda rezervacije bit će dostavljena putem e-maila ili SMS-a nakon primitka uplate.

1.3. Prilikom dolaska, gost je dužan predočiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.

1.4. Najraniji dolazak moguć je od 14 sati na dan dolaska.

1.5. Prilikom rezervacije, gosti su dužni naznačiti točan broj osoba koje će boraviti u smještajnoj jedinici, uključujući odrasle i djecu.

1.6. Maksimalni broj osoba koji mogu boraviti u smještajnoj jedinici definiran je kapacitetom iste te se strogo mora poštivati. Nepoštivanje ovog pravila može rezultirati dodatnim naknadama ili odbijanjem pristupa smještajnoj jedinici.

1.7. Gost mora imati minimalno 18 godina na dan rezervacije.

  1. PLAĆANJE

2.1. Sve cijene su iskazane u Eurima.

Rezervacija je obvezujuća, te je potrebno uplatiti predujam u iznosu od 30% ukupnog iznosa cijene smještaja kako bi se rezervacija potvrdila. Nakon što je rezervacija potvrđena, zaključuje se ugovor s Vlasnikom, a Opći uvjeti i odredbe postaju sastavni dio ugovora o najmu. Nakon dovršenja procesa rezervacije i plaćanja, naša agencija će vam poslati pisanu potvrdu rezervacije elektroničkom poštom, uključujući sve relevantne informacije o smještaju. Ova potvrda zajedno s Općim uvjetima i odredbama predstavlja Ugovor o najmu s vlasnikom kroz posredovanje naše agencije.

U cijenu smještaja uključeni su troškovi vode, plina, električne struje i interneta, kao i posteljina, ručnici, kuhinjski ubrusi, završno čišćenje interijera, održavanje bazena i eksterijera, registracija, boravišna pristojba i porez na dodanu vrijednost. Za predujam se primaju kreditne kartice, PayPal i bankovni transferi, a sve uplate moraju biti izvršene u Eurima.

U slučaju otkazivanja rezervacije, primjenjuju se sljedeći uvjeti: Za rezervacije napravljene 30 ili više dana prije početka perioda najma, predujam u iznosu od 30% dogovorene cijene najma treba platiti odmah, a ostatak od 70% treba biti uplaćen ne kasnije od 30 dana prije početka perioda najma. Za rezervacije napravljene 30 ili manje dana prije početka perioda najma, ukupan iznos najma treba biti plaćen odmah putem kreditne kartice, bankovnog transfera. Plaćanje dijela cijene u gotovini moguće je samo u vilama gdje je to istaknuto na web stranici Istra Nest turističke agencije, pri čemu se predujam plaća odmah, a ostatak po dolasku.

  1. KUĆNI RED I PONAŠANJE GOSTIJU

Uvjeravamo vas da vaš mir i udobnost imaju prioritet. Stoga, molimo vas da poštujete kućni red naših smještajnih jedinica, suzdržavajući se od stvaranja buke ili ometanja drugih gostiju. Vaša suradnja pomaže nam stvoriti ugodno okruženje za sve naše goste.

3.1. Gosti se obvezuju poštivati kućni red smještajne jedinice.

3.2. Gosti su dužni poštovati mir i suzdržati se od stvaranja buke koja bi mogla uznemiriti druge goste ili stanovnike okolnih objekata tijekom boravka u smještajnoj jedinici.

3.3. Zabranjeno je organiziranje proslava i sličnih događaja bez prethodne suglasnosti vlasnika smještajne jedinice.

3.4. Pušenje unutar smještajne jedinice strogo je zabranjeno.

3.5. Gosti su dužni održavati čistoću i red unutar smještajne jedinice te se pridržavati pravila o odlaganju smeća prema lokalnim propisima.

3.6. Gosti su odgovorni za bilo kakvu štetu ili uništenje imovine smještajne jedinice uzrokovano namjernim ili nepažljivim postupcima.

3.7. Korištenjem bazena, fitness centra ili drugih zajedničkih prostora poštujete pravila i radno vrijeme koje određuje uprava smještajnog objekta.

3.8. U slučaju nepoštivanja kućnog reda ili ponašanja koje ugrožava sigurnost ili udobnost drugih gostiju, turistička agencija Istra Nest zadržava pravo udaljiti gosta iz smještajne jedinice bez povrata novca.

  1. KUĆNI LJUBIMCI

Razumijemo da vaši ljubimci često putuju s vama. Stoga, s veseljem dočekujemo kućne ljubimce u odabranim smještajnim jedinicama uz prethodnu najavu. Vaši vjerni pratitelji su dobrodošli, a mi ćemo se pobrinuti da se osjećaju jednako dobro kao i vi.

4.1. Kućni ljubimci dobrodošli su u određenim smještajnim jedinicama uz prethodnu najavu i/ili plaćanje dodatne naknade.

4.2. Vlasnici su odgovorni za čišćenje i održavanje higijene vezane uz svoje ljubimce.

4.3. Kućni ljubimci moraju biti cijepljeni i imati važeću veterinarsku knjižicu koja dokazuje njihovo zdravstveno stanje i aktualna cijepljenja.

4.4. Gosti koji dovode kućne ljubimce dužni su nadoknaditi eventualnu štetu ili čišćenje koje je potrebno zbog njihovog boravka.

4.5. Kućni ljubimci ne smiju biti ostavljeni sami u smještajnoj jedinici.

4.6. Vlasnici su odgovorni za prikupljanje i odlaganje otpada svojih ljubimaca na odgovarajućim mjestima izvan i unutar smještajne jedinice.

4.7. Turistička agencija Istra Nest zadržava pravo odbiti rezervaciju ili zatražiti naplatu dodatne naknade ako kućni ljubimac predstavlja prijetnju sigurnosti ili udobnosti drugih gostiju.

  1. ODLAZAK

Prije nego što se oprostite od naše smještajne jedinice, molimo vas da provjerite jesu li svi osobni predmeti odloženi i da ste provjerili prostorije kako biste osigurali da niste ništa zaboravili. Odlazak iz Istra Nest turističke agencije znači kraj vašeg boravka, ali ne i naše brige o vama. Želimo vam siguran put kući i nadamo se da ćemo vas ponovno ugostiti u bliskoj budućnosti.

5.1. Odlazak iz smještajne jedinice treba biti do 10:00 sati ujutro na dan završetka rezervacije, osim ako nije drugačije dogovoreno.

5.2. Gosti su dužni vratiti ključeve smještajne jedinice na recepciju ili prema dogovoru s Istra Nest.

  1. PLAĆANJE U SLUČAJU ŠTETE I POLOG

Gost će prilikom dolaska u vilu ostaviti polog u gotovini kao jamstvo za eventualnu štetu. Točan iznos pologa koji je gost dužan uplatiti vlasniku bit će naznačen na pisanom potvrdi rezervacije. Polog služi kao osiguranje vlasniku za eventualnu štetu u vili, a vlasnik ima pravo na nadoknadu štete iz tog pologa. U slučaju da je iznos nastale štete veći od iznosa pologa, gost je dužan nadoknaditi razliku vlasniku. Ako u vili nije nastala nikakva šteta, vlasnik je dužan vratiti cijeli iznos pologa gostu prilikom predaje ključeva.

Nastanak namjerne štete ili narušavanje javnog reda i mira smatra se ozbiljnim kršenjem uvjeta ugovora, što omogućava vlasniku i turističkoj agenciji Istra Nest prekid ugovora o najmu bez prethodnog upozorenja. U tom slučaju, gost je obvezan trajno napustiti smještaj, zajedno sa svim osobama koje borave u vili, u roku od 2 sata, a nema pravo na povrat plaćenog najma smještaja.

Također, gost je dužan odmah obavijestiti vlasnika o nastaloj šteti u vili ili na okolnom posjedu tijekom najma. Ako se smatra da je nastala šteta iziskuje dodatno čišćenje zbog posebno loših uvjeta u kojima je gost ostavio vilu, vlasnik ima pravo koristiti polog kako bi pokrio troškove čišćenja ili nadoknadu štete.

  1. ODGOVORNOST ISTRA NEST TURISTIČKE AGENCIJE

7.1. Istra Nest turistička agencija se obvezuje osigurati čistoću i funkcionalnost smještajne jedinice te pružiti potrebnu podršku gostima tijekom boravka.

7.2. Istra Nest turistička agencija nije odgovorna za eventualne nezgode, ozljede ili gubitke osobnih predmeta gostiju tijekom boravka.

  1. REKLAMACIJE

Vaše zadovoljstvo ključno je za nas, stoga smo uvijek otvoreni za povratne informacije i eventualne reklamacije. U slučaju da imate bilo kakve prigovore ili nedoumice tijekom boravka, molimo vas da nas odmah obavijestite kako bismo ih mogli riješiti. Vaša povratna informacija pomaže nam unaprijediti naše usluge i osigurati da svaki budući boravak bude još ugodniji i bezbrižniji.

8.1. Eventualne reklamacije vezane uz smještajnu jedinicu treba odmah prijaviti Istra Nest turističkoj agenciji radi bržeg i boljeg rješavanja.

8.2. Turistička agencija Istra Nest će se potruditi riješiti svaku reklamaciju u najkraćem mogućem roku.

  1. PROMJENE I OTKAZIVANJE REZERVACIJE

Razumijemo da se planovi mogu promijeniti, stoga smo otvoreni za moguće promjene u vašoj rezervaciji. Molimo vas da nas obavijestite o bilo kakvim promjenama što je prije moguće kako bismo vam mogli pomoći prilagoditi vaš boravak prema novim okolnostima. U slučaju potrebe za otkazivanjem rezervacije, molimo vas da nas obavijestite u što kraćem roku kako bismo mogli osloboditi smještajnu jedinicu za druge goste. Provjerite uvjete otkazivanja navedene u potvrdi rezervacije kako biste bili upoznati s mogućim naknadama ili ograničenjima. Vaša fleksibilnost i suradnja pomažu nam u osiguravanju zadovoljstva svih naših gostiju.

9.1. Promjene rezervacije moguće su uz prethodni dogovor s turističkom agencijom Istra Nest, ovisno o raspoloživosti smještajnih jedinica.

9.2. U slučaju otkazivanja rezervacije, primjenjuju se uvjeti otkazivanja navedeni u potvrdi rezervacije.

9.3. U slučaju da se broj gostiju promijeni nakon rezervacije, gosti su dužni obavijestiti turističku agenciju Istra Nest ne kasnije od 3 dana prije dolaska.

9.4. Gosti su dužni platiti sve dodatne naknade ili troškove koji proizlaze iz promjene broja gostiju ili drugih zahtjeva koji nisu bili navedeni prilikom rezervacije.

9.5. U pojedinim smještajnim jedinicama neophodan je depozit u vrijednosti od 200e -600e, koji se predaje osobi koja je zadužena za prijem gostiju, prilikom odlaska isti se vraća gostu ako nije nastala nikakva šteta prilikom boravka. U slučaju da je šteta napravljena turistička agencija Istra Nest ima pravo naplatiti je iz depozita prema procjeni i vrijednosti štete.

Sklopljeni ugovor o najmu može biti raskinut samo pismenim putem, putem elektroničke pošte, od strane voditelja puta, i stupa na snagu od dana kada Istra Nest turistička agencija primi obavijest o raskidu.

9.6. U slučaju raskida ugovora o najmu, sve primljene uplate do datuma raskida bit će zadržane, a gost nema pravo na njihov povrat.

Vrijede sljedeće naknade za raskid: Ukoliko želite otkazati svoju rezervaciju, 30% ukupnog iznosa, što predstavlja predujam, nije povratno sredstvo. U roku od 30 dana prije datuma dolaska, iznos nije povratan.

9.7. Troškovi otkazivanja izračunavaju se kao postotak od ukupnog troška iznosa. Troškovi otkazivanja ne uključuju dopune ili izmjene troškova koji nisu povratni u slučaju otkazivanja.

Istra Nest turistička agencija preporučuje da sklopite putno osiguranje prilikom rezervacije vile za odmor.

Ako gost pronađe zamjenskog gosta za isto razdoblje, po istoj cijeni i pod istim uvjetima, Istra Nest turistička agencija će odmah prenijeti sve potrebne podatke o novom gostu u ugovor o najmu i poslati mu pisanu potvrdu. Prethodno primljeni iznos najma bit će zadržan od strane turističke agencije Istra Nest nakon prijenosa ugovora, a novi gost dužan je platiti preostali iznos u skladu s prethodno dogovorenom metodom plaćanja.

U slučaju nedostupnosti objekta zbog više sile, poput potresa, poplave, požara ili druge prirodne nepogode, Istra Nest turistička agencija i vlasnik nisu odgovorni za otkazivanje rezervacije. Međutim, moguće je da će gostu biti ponuđen alternativni smještaj ili povrat novca koji je do tada uplaćen.

  1. PUTNIČKA DOKUMENTACIJA

Turistička agencija Istra Nest se ne može smatrati odgovornom za eventualne poteškoće ili kašnjenja uzrokovana netočnom ili nevažećom putničkom dokumentacijom koja može rezultirati problemima s vašim putničkim aranžmanom. Odgovornost za cjelovitu i točnu putničku dokumentaciju, uključujući letove, putne isprave i vize, vozačke dozvole, registracije vozila, zelene karte, osiguranje vozila i ostalo, leži na voditelju puta i gostima.

  1. TURISTIČKA AGENCIJA ISTRA NEST KAO AGENT

Istra Nest je turistička agencija koja pruža usluge agencijskog iznajmljivanja vila I apartmana temeljem agencijskog ugovora s provizijom za usluge smještaja, dogovorenim s vlasnicima vila, pri čemu agencija nije vlasnik vile i apartmana.

11.1. Prema ugovoru, vlasnik je obvezan pružati istinite i potpune informacije o vili ili apartmanu te preuzima potpunu odgovornost prema gostu.

11.2. U slučaju da rezervacija smještaja ne može biti izvršena zbog razloga izvan kontrole turističke agencije, kao što je teška povreda uvjeta ugovora od strane vlasnika, turistička agencija Istra Nest je ovlaštena otkazati rezervaciju i potpuno vratiti gostu dogovoreni iznos koji je već plaćen vlasniku. U tom slučaju, agencija može ponuditi gostu drugu sličnu vilu ili apartman za istu cijenu.

Ni turistička agencija Istra Nest ni vlasnik ne mogu biti smatrani odgovornima ako sklopljeni ugovor o najmu ne može biti ispunjen ili ako njegovo ispunjenje postane značajno otežano zbog više sile (rat, prirodne katastrofe, ekološke katastrofe, epidemije, zatvaranje granica, štrajk ili slično) koja ne može biti predviđena u svakom trenutku do ispunjenja ugovora o najmu.

Pravne odredbe: Ovi opći uvjeti i odredbe podložni su važećem zakonodavstvu i regulativama te su sastavni dio ugovora između agencije i gosta.

Izmjene uvjeta: Istra Nest zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Eventualne promjene bit će objavljene na našoj web stranici i stupit će na snagu odmah po objavi.

Pridržavanje zakona: Gosti su dužni poštivati sva lokalna i nacionalna zakonodavstva tijekom boravka u smještajnoj jedinici, uključujući propise o zaštiti okoliša, poštivanju mira i drugih relevantnih propisa.

Suglasnost s uvjetima: Korištenjem naših usluga, gosti izričito prihvaćaju ove opće uvjete i odredbe te se obvezuju pridržavati ih tijekom cijelog boravka.

Kontakt informacije: Za dodatne informacije ili pitanja vezana uz rezervaciju ili boravak, gosti se mogu obratiti našem timu putem navedenih kontaktnih podataka.

Navedene odredbe i uvjeti obuhvaćaju ključne aspekte poslovanja Istra Nest-s za najam turističkih smještajnih jedinica, uključujući rezervaciju, kućni red, odgovornosti Istra Nest-a i gostiju te postupke u slučaju reklamacija i otkazivanja rezervacije. Ovi uvjeti i odredbe služe kao pravni okvir za poslovanje i osiguravaju siguran i ugodan boravak gostiju.